Image

Свято «Шкільного портфелика» в с. Берестове

07 вересня 2021 року в школі с. Берестове співробітниками проєкту  «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ в межах акції «Авто Добра», організували та провели чудове свято «Стежками давніх племен».

Головною подією заходу стало вручення шкільних портфелів із необхідним канцелярським приладдям для школярів із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Ручки і олівці, кольоровий картон, зошити, фарби і ще з дюжину найменувань канцелярського приладдя отримала кожна дитина.

Таку чудову акцію Карітас України проводить вже 22 роки поспіль. Напередодні початку навчального року всі небайдужі збирають кошти та шкільне приладдя, аби не лише надати дітям із малозабезпечених, багатодітних та кризових сімей все необхідне до початку навчального року, а й створити для наших юних підопічних атмосферу свята.

До проведення свята співробітники проєкту поставились творчо та креативно. Вирішили влаштувати для дітей справжнє індіанське свято. На початку заходу, веселий вождь  племені поздоровив школярів з початком навчального року і запросив малечу в захоплюючу подорож. Кожна дитина придумала собі особливе індіанське ім’я та намалювала його. Окрім того, діти вчилися скакати на імпровізованих конях, виконали ритуальний індіанський танець та займалися пошуками магічного амулету давніх племен. Щоб індіанське свято пройшло яскраво і весело, співробітники Карітас придумали ще багато цікавих ігор та конкурсів. По завершенню урочисто подарували дівчатам та хлопчикам  чудові дарунки.

«Це дуже потрібна, хороша і святкова акція, тому що діти, які виховуються в сім’ях, які перебувають у важкій життєвій ситуації, теж повинні отримати свято. І ми намагаємося, щоб воно було для них незабутнім», – підкреслює координатор проєкту Євген Кулік.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *