Image

Ідеї онлайн активностей від Карітас, які точно Вам сподобаються

Більше 620 учасників з буферної зони долучилися до дистанційної форми роботи на платформі «Територія дитинства Карітас», яку запустив проєкт «Стійкість та Розвиток» Карітасу Краматорськ.

«Коли ми зіткнулися з тим, що ми маємо продовжувати підтримувати дітей та батьків в складний період дистанціювання та карантину, то в нашої команди відразу виникла ідея створити онлайн платформу, яка б здатна була об’єднати всі локації. Ще два місяці назад ми не могли уявити, що в нас вийде… Ми не тільки не втратили зв’язок зі своїми бенефіціарами, але відкрили для себе плюси онлайн формату», – зазначає координатор проєкту «Стійкість та Розвиток» Євген Кулік.

Перед командою проекту виникли певні виклики.

  • Як вигадати такі активності, щоб дітям та дорослим хотілося брати в них участь?
  • Щоб була не тільки розважальна, але й змістовна складова кожного заходу?
  • Щоб заходи не дублювалися, а форми роботи були максимально різними?
  • Щоб пропоновані активності влучали в ціннісні місія та задовольняли потреби учасників?

Ми хочемо поділитися тим, що вийшло в нас.

1. Квест «Марафон пригод» (учасникам потрібно було знайти 5 незвичних речей (наприклад, ящик, фіолетовий мотоцикл, голубий предмет круглої форми) та швидко сфотографуватися з ними.

2. Челендж «Супергерої в масках» (Учасники ділилися Інформацією про те, як вони оберігають себе під час пандемії. Окрім того розробляли дизайн захисних масок, прикрашали їх та одягали всіх членів своєї родини в захисні засоби).

3. Віртуальна інсталяція «Школа – наш другий дім». (Теплі слова педагогам, привіти однокласникам, яскраві фото шкільного життя, душевні відеоспогади, вірші, колажі.. Діти розповідали, як їм не вистачає рідних стін навчального закладу і як вони люблять шкільне життя та своїх вчителів).

4. Творчій вернісаж «Родинанайтепліше місце на землі» (Цінність родини, важливість та значущість всіх і кожного, підтримка, любов і довіра – ось такі message показували діти у своїх творчих роботах).

5. Естафета «Великоднє диво» (Світле свято Великодня ми
дружньо та творчо зустріли онлайн. Родини готували пасхальні
кулічі, розмальовували писанки, виготовляли поробки та вітальні
листівки для друзів та рідних).

6. Змагання «TikTok STAR» (Сучасні діти дуже полюбляють знімати короткі відео. Маленькі актори, оператори, режисери вигадують образи, підбирають ефекти та музику. В такий спосіб діти самовиражаються. Ця справа, яка їм дуже подобається. Ми підтримали цей напрямок та запропонували учасникам відзняти та показати свої відеокліпи.

7. Спецпроєкт «My superpower» (Кожна людина по своєму унікальна, має талант, дар, суперздібність. Ця активність викликала інтерес в усіх учасників процесу. Батьки та діти працювали як одна команда. Ми дізналися, що в Карітасі є і чемпіони, і акробати, і експериментатори, і винахідники, художники, і майбутні зірки. Подарувати дітям віру в себе, дати можливість продемонструвати свою унікальність – ось яка мета стояла перед нами).

8. «Онлайн марафон сім’ї. Ми обрали декілька напрямів в яких хотіли би проявити себе. Всі відео знімали та монтували родинами. «Вмієш сам – навчи іншого», такий заклик був ключовим.

  • Лайфхак від батьків донечок «Зачіска за 3 хвилини».
  • Майстер- клас «Бізіборд-розвиваюча іграшка своїми руками».
  • Майстер-клас «Блокнотик для матусі»
  • Майстер -клас «Досліди та експерименти для усієї родини»
  • Майстер- клас «Бісквіт для татуся» та багато іншого.

9. «Мій домашній улюбленець» (Улюблена тваринка є членом родини. Діти піклуються, доглядають люблять своїх чотирилапих друзів. В цьому конкурсі діти писали історії про те як тваринка з’явилася в їхньому домі та готували фото та відео своїх улюбленців).

10. Дизайнерський проєкт «Модний вирок» дозволив учасникам прикрасити тварин, підібрати їм стильний одяг, яскраві аксесуари, які доповнили образ кожної тваринки-моделі.

11. Акція «10 добрих справ» показала, що діти Карітас не тільки талановиті, але ще й дуже трудолюбиві. Вони завжди готові до допомоги та проявів доброти у вигляді корисних справ. Протягом тижня кожна дитина складала для себе список та виконувала заплановані «корисні» справи.

«Чудово, що Карітас вигадує для нас веселі та цікаві завдання! Ми з нетерпінням чекаємо на нові. Мені завжди допомагали мої рідні- мама та тато. Найбільш мені сподобалося, коли я проводила майстер клас «Запіканка». Мрію, щоб влітку Карітас працював і ми змогли займатися та грати», – Волошина Маргарита, 4 клас, смт. Миронівський.

«Багато часу в нас йшло на надання якісного зворотнього зв’язку для кожного учасника. Коментарі, лайки, подяка, були обов’язковими. Дитина старалася виконувала завдання, готувалася, тому їй просто необхідно сказати теплі слова», – говорить соціальний працівник проєкту Сухенька Любов Іванівна.

Активна матуся Шевченко Людмила з с.Званівка наголошує: «В мене двоє чудових активних дівчат. Дякуючи Карітас, в нас виникло багато творчих ідей, які ми втілювали в життя на карантині. Це класна ініціатива, яка є доречною, актуальною та потрібною!»

«Надважливою компетенцією сьогодення – є адаптивність, вміння пристосовуватися до нових умов. Здатність в кризі побачити можливості, зернятка для зростання. Ми переконані, що карантин закінчиться, але досвід дистанційної комунікації залишиться з нами», – психолог проекту Мартиненко Марина.

Categories: Новини

Залишити відповідь