Спільна робота Центру для дітей та молоді та НРЦ «Світанок» в місті Червоноград, Львівської області

У рідному Краматорську, Донецької області, наш фонд роками разом з партнерами працював над розвитком інклюзії в громаді та активно підтримував батьків та організації, що діяли в цьому напрямку. Відкривши новий офіс у місті Червоноград, Львівської області, наш Центр для дітей та молоді одностайно вирішив використати наявний досвід в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами та ментальними вадами.

Роботом була б неможлива без нашого нового партнера — це Навчально-реабілітаційного центру «Світанок». Координатором Центру для дітей та молоді, що діє  в рамках проєкту «Адвокація сталих соціальних послуг», Михайлом Іванюком за результатами робочої зустрічі з Ніною Стащак, директором закладу було підписано меморандум про співпрацю. Також присутніми були Тетяна Єршова, сімейний психолог проєкту, Олександра Небожук, заступник директора з методичної роботи НРЦ, а також Володимир Лобай, директор Червоноградського міського центру соціальних служб.

За результатами домовленості фахівці Центру для дітей та молоді в особі соціального педагога Наталіє Шевченко та сімейного психологу Тетяни Єршової проводять регулярні заняття з підопічними центру. У своїй роботі вони використовують методи арт-терапії, кінезіологічні вправи та інші перевірені напрацювання.

Також фахівці використовують спеціальне реабілітаційне обладнання, що було розроблено нашими волонтерами у Творчій майстерні по роботі з деревом «ДревоДім» в Краматорську.

Робота лише набирає обертів, то ж ми певні, що згодом зможемо поділитися ще більш вагомими результатами цієї співпраці та успіхами наших юних підопічних.