«Подорож до країни мрій» разом з Карітас

Людське життя без прояву емоцій неможливе. Формувати емоційний стан людини треба змалку. Тому психолог проєкту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ  Марина Мартиненко 06.07.2012 в смт. Луганському провела заняття з елементами арт-терапії  «Подорож до країни мрій». Метою, котрого було  створення позитивного емоційного комфорту та розвиток навичок спілкування, групової взаємодії, почуття єдності, поваги та доброзичливого ставлення до інших та розвиток емоційного інтелекту.

Розпочав подорож майстер-клас із виготовлення пряників ʺСтвори свій унікальний пряникʺ.  Це нескладне і дуже цікаве заняття для дітей. Кожен маленький учасник отримав солодкий приз, який він сам і створив.

Захопливий процес дозволив дітям своїми руками прикрасити ексклюзивний пряник, який можна з’їсти, подарувати батькам або один одному

Наступною зупинкою подорожі стали ігрові інтерактиви, в яких учасники проявляли свою спритність, кмітливість, спостережливість. Естафети, музичні конкурси, малювання «Власного Я», загадки та танці дозволили дітям почуватися радісно.

Ефективним виявилося спілкування під час заняття, коли за проявами різноманітних емоцій діти намагалися зрозуміти настрій один одного. Це були переважно позитивні емоції. Окремим завданням було зобразити малюнком свого символу в якому діти намагалися показати свої захоплення та прагнення. Вчилися впевненості у собі. Працювали над  відпрацювання навичок самоконтролю та емпатії у різних емоційних ситуаціях.

Яскравим завершенням подорожі стало веселе обливання водою з різнокольорових кульок, яке було як ніколи доречне.  Дякуємо Ганні Матюшенко за плідну співпрацю і допомогу в організації заходів в с. Луганському.

Активності проводяться в межах проєкту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ.