Image

Літо з Карітас в розпалі: радість гри, жага пізнання

В селищі Верхньокам`янському тривають заняття для дітей в межах літнього таборування проєкту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ.

 З дитинства ми знаємо багато різних ігор і залюбки в них граємо. А як навчитися грати в радість? Радість – це не просто усмішка на обличчі. Радість – це віра в краще. Саме тому чергове заняття  мало назву  «Радість гри».

Діти разом з психологом і соціальним працівником  с захопленням зайнялись розмальовуванням медових пряників “Створи свій пряник радості”. Учасники  імпровізували розпис на різні смаки. Усі працювали справді натхненно, а як результат – прянички вийшли на славу! Такі красені, що й шкода їх їсти.

Вправа «Mood Т-shirt», метою якої було усвідомлення дітьми своїх сильних сторін та робота з підвищенням впевненості  у власних силах. Учасники малювали дизайнерську футболку та презентували себе. До того ж хлопчики і дівчатка мали можливість розробити та записати свій унікальний рецепт радості.

Справжньою перевіркою кмітливості стала гра «6 секунд». Питання з різних категорій: страви, наука, побут, природа, мультфільми,  на які дітям вдалося  швидко відповісти, підняли настрій та розвеселили групу.

Окрім того, справжньою родзинкою заняття сталі запальні танці та рухливі ігри, які наповнили радістю весь простір.

«Літо – дуже класна пора року. Влітку немає занять в школі, а канікули тривають цілих три місяці. Влітку не потрібно робити уроків, готуватися до контрольних робіт, ходити кожен день в школу. Я можу влітку гуляти цілий день, грати з друзями в футбол. Але найбільше мені подобається зустрічатися з друзями в Карітас. Тут завжди цікаво та круто»,- ділиться Кирило. Хлопчик бере участь у всіх літніх активностях  проєкту.

 Додому дітлахи поверталися із чудовим настроєм та смачними пряниками, які і їсти буде жаль. А когось, можливо, надихнуть на творчість і добрі справи.

Активності проводяться в межах проєкту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ.

Categories: Новини

Залишити відповідь