Нові знайомства Карітасу – чудові емоції та яскраві враження

Справжнє дитинство немислиме без радісних і дивовижних моментів. Проєкт «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України»  Карітасу Краматорськ намагається зробити так, щоб таких подій в житті дітей із населених пунктів буферної зони було більше.

Воздви́женка — маленьке українське село у  Донецькій області. Воно знаходиться на лінії розмежування. У цьому селі живуть чудові люди, які запросили проєкт «Стійкість та Розвиток» Карітасу Краматорськ до себе у гості. Карітас з порожніми руками ніколи не приїздить! Цього разу ми взяли з собою гарний настрій, цікаву розважальну програму, яскраве ігрове приладдя та звичайно ж сюрпризи та подаруночки для наших маленьких учасників – дівчаток та хлопчат.

Звичайне подвір’я за лічені хвилини перетворилося на справжню ігрову територію, розділену на зони. Діти об’єднались в команди та почали мандрівку по маршруту. Цікавим було те, що вік учасників заходу дуже відрізнявся.

Соціальний працівник Гусєва Ірина розповідає: «Організовувати змістовно дозвілля дітей – я просто обожнюю! Діти завжди спонукають тебе до розвитку. Я маю бути в тренді, розбиратися в тому, чим вони цікавляться, знати їх «слова» та захоплення, але найголовніше я маю бути щирою і всім серцем любити їх. Що я із задоволенням роблю!».

У теплому, дружньому колі, до якого приєдналися і батьки і мешканці села, діти з азартом брали участь у конкурсах і вікторинах, інтерактивних іграх. Маленькі учасники танцювали, виконували веселі завдання, розмальовували футболки власним принтом, надували мильні бульбашки. Апогеєм свята стало частування всіх присутніх неймовірно смачною солодкою ватою. Кожен учасник заходу отримав від проєкту символічний подаруночок на згадку про Карітас.

Свято нагадало дітям і дорослим, як важливо посміхатися одне одному, дарувати радість спілкування, бути добрими й товариськими. Адже  часто спільна гра з дитиною, добре слово , проведений разом  час — дорожчі за будь-які коштовності.