Тренінгова програма ефективної взаємодії батьків та дітей від Карітас

Проект «Стійкість та Розвиток» Карітас Краматорськ продовжує цикл інтерактивних, навчальних тренінгів для батьків. Заняття
щотижнево проходять в 6 школах локацій проекту – с. Верхньокам’янське, с. Берестове, смт. Луганське, с. Орлівка, с. Званівка, та школа №1 смт. Миронівського.

Дитина — це дзеркало дорослого. Дорослі відіграють провідну роль у розвитку особистості дитини, навчають її правил поведінки, що організовують її у повсякденних справах, налаштовують на позитивні вчинки. Тому саме дорослі мають розуміти важливість ефективного виховання дитини.

Програма, що впроваджується проєктом «Стійкість та Розвиток» є своєрідною психолого-педагогічною підказкою для батьків у процесі виховання дитини.

Вона спрямована на профілактику НЕЕФЕКТИВНИХ СЦЕНАРІЇВ ВЗАЄМОДІЇ У ДИТЯЧО-БАТЬКІВСЬКИХ СТОСУНКАХ, АКТУАЛІЗУВАЦІЮ ЖИТТЄВОГО ДОСВІДУ БАТЬКІВ, РОЗКРИТТЯ ЇХ ОСОБИСТІСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТА ЗНАХОДЖЕННЯ ПОТЕНЦІЙНИХ РЕСУРСІВ.

Щоб учасникам тренінгових блоків було цікаво, ми використовуємо різні форми роботи – лекційні блоки, ігрові вправи, групову взаємодію, творчі, ресурсні завдання.

Адже перед нами стоять надважливі завдання: ознайомити батьків з особливостями впливу стилю виховання в сім’ї на емоційне благополуччя дітей; формувати вміння аналізувати свої виховні впливи на дитину та їх наслідки, сприяти конструктивному спілкуванню дорослого з дитиною; розвивати уміння членів сім’ї взаємодіяти у спілкуванні та поведінці; зміцнювати та зберігати родинні відносини.

ЗАПРОШУЄМО БАТЬКІВ АКТИВНО ДОЛУЧАТИСЯ ДО НАВЧАННЯ!

На тренінгах Ви зрозумієте природу багатьох психологічних явищ у вашої дитини та навчитеся з ними справлятися практично!