Вчимося розуміти своїх дітей разом із Карітас

«Дитина народжує батьків».
Станіслав Єжи Лец

Учитися бути добрими батьками власним дітям ніколи не пізно і не соромно. Для того, щоб наші діти виростали у здоровому і безпечному середовищі у власній домівці та суспільстві, нам, дорослим, треба весь час розширювати свої знання і навички спілкування з дітьми.

Виховання дітей – важлива справа. Це складний процес, який час від часу підлягає ризику. Батьки повинні завжди пам’ятати про свою відповідальність за дитину.

Проєкт «Стійкість та Розвиток» Карітас Краматорськ усвідомлює важливу роль батьків у процесі виховання «щасливої дитини», тому і продовжує проводити цикл тренінгових занять для батьків в школах проєктних локацій.

Метою яких є навчання батьків сучасним методам взаємодії з дітьми, надання можливості ділитися своїм досвідом сімейного виховання, зробити аналіз особистого педагогічного досвіду; підвищувати психолого – педагогічну компетентність батьків у питаннях дитячо – батьківських стосунків.

Соціальні працівники Карітас Сабініна Марія та Сухенко Любов діляться думками про проведення батьківських груп у своїй школі: «Життя дитини сповнене різноманітних, складних для нього ситуацій та перешкод. І саме дорослі мають навчити знаходити вихід із них, почуватися впевнено й безпечно, бути готовими до труднощів та їх подолання.

Ми переконані, що родина відіграє важливу роль у підготовці до життя дитини. А школа і «Карітас» – ідеальні помічники сім`ї у цій важливій справі! Ми намагаємося зробити заняття для батьків цікавими, актуальними змістовно наповненими, максимально
збалансувати теоретичне наповнення з практичною частиною. Велике значення має атмосфера довіри і прийняття».

Відгуки учасників батьківських тренінгів:

Учасник, мама донечки: «Я вважаю, що таке навчання – це розвиток моїх батьківських компетенцій. Я для себе дізналась про принципи побудови рівноправних і ефективних відносин з дитиною. Прояснила взаємозв’язок між поведінкою, думками та емоціями. Дякую «Карітас» за можливості».

Учасник, багатодітна матір: «Я ніколи не брала участь у подібних заходах. Цей досвід для мене новий, але позитивний. Я отримала інформацію про те як, навчитися чути й розуміти дитину на різних вікових етапах, як ефективно взаємодіяти з нею».

Учасник, батько: «Окрім цікавих вправ та щирого спілкування для мене цінним був розбір складних ситуацій взаємодії дорослих і дітей. Інші батьки наводили приклади з власного досвіду. Багато з цих випадків перегукувалися з життям моєї родини».

Проєкт «Стійкість та Розвиток» Карітас Краматорськ запрошує батьків долучатись до тренінгових занять. Школи, де реалізовується проєкт: с. Берестове, смт. Миронівський (школа №1), с. Верхньокам`янське, смт. Луганське, с Званівка, с. Орлівка.

Двері «Карітас» завжди відкриті для всіх, хто прагне розуміти дитину!