«Крок за кроком»

В цьому році соціальними педагогами Простору підтримки Юлією Козловою та Тамарою Кочоєвою, якій допомагала аніматор Людмила Овчаренко в Краматорську та Слов’янську було вперше реалізовано новий тренінговий курс — «Крок за кроком». Його було реалізовано за фінансової підтримки Управління у справах сім’ї та молоді Донецької обласної державної адміністрації в рамках обласного конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка на 2019 рік.

Головною метою цієї ініціативи стало підвищення рівня соціальної адаптації (розвиток навичок комунікаційної культури, формування потреби в спілкуванні, інтимно-особистісних відносин) у дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського спілкування. Для цього було розроблено програму занять, що складалася з таких тем:

1. Спілкування та вміння слухати
  2. Будь готовий
  3. Зроби вибір
  4. Пошук роботи – це теж робота
  5. У нас буде своя родина
  6. Тайм менеджмент
  7. Бізнес-гра «Ділові діти»
  8. Права людини
  9. Емоції та почуття
  10. Підсумкове заняття по дослідженню соціальної компетенції

Участь у проекті дозволила сформувати навички, необхідні для подальшого успішного самостійного життя учасників тренінгового курсу, а саме: вміння управляти своїм емоційним станом, опановування підлітками навичок самопізнання і самоприйняття, напрацювання основ комунікативної культури.

Categories: Діяльність | Новини