Урочиста презентація нового обладнання в ДЖ «НПМ РДЦ»

Ми віримо, що співпраця між інститутами громадянського суспільства та державними установами — один з елементів стабільного розвитку громади. Так, 5 листопада в місті Костянтинівка директор фонду о. Василь Іванюк відкрив урочисту презентацію нового обладнання, що було придбано в Державний заклад «Науково-практичний медично реабілітаційний-діагностичний центр МОЗ України» в рамках конкурсу міні-грантів, який проводив Простір підтримки нещодавно.

Придбаний апарат для електростимуляції м’язів хребта допоможе в напрямку реабілітації при патології хребта в дітей, підлітків та дорослих. За попередньою оцінкою, яку провели робітники  ДЖ «НПМ РДЦ», новітній апарат дозволить приблизно 2500 особам на рік отримувати якісне безкоштовне лікування. Клієнтами медичного закладу стають не лише мешканці міста, а і загалом населення Луганської та Донецької областей. Аналогів такого обладнання в Східному регіоні немає.

В якості  висновку з відкриття, хочеться процитувати відповідь директора на одне з питань журналістів: «Карітас в жодному разі не конкурент держави в наданні соціальних послуг. Ми — партнер, бо ціль в нас спільна, дати змогу всім громадянами отримати необхідну допомогу в важкій життєвій ситуації».

Більше про відкриття в сюжеті телеканалу UA:Донбас.