ЧОМУ ДІТЯМ ПОДОБАЄТЬСЯ ХОДИТИ В «КАРІТАС»: ТОП-9 ПРИЧИН.

(ПРОЕКТ «СТІЙКІСТЬ ТА РОЗВИТОК БО «БФ «КАРІТАС КРАМАТОРСЬК»
ЛОКАЦІЇ ПРОЕКТУ: С. ЗВАНІВКА, С. ВЕРХНЬОКАМЯНСЬКЕ, С. ОРЛІВКА, СМТ. ЛУГАНСЬКЕ, СМТ. МИРОНІВСЬКИЙ, С. БЕРЕСТОВЕ БАХМУТСЬКОГО РАЙОНУ).

1 Коло друзів

В просторі «Карітас» можна по іншому подивитися на своїх однокласників. В неформальній творчій атмосфері діти розкривають себе з іншої сторони. Учні починають об’єднуватися в групи по інтересам, цікавитися один одним, спілкуватися і дружити.

2 Розвиток емоційного інтелекту

Ми таким чином підбираємо зміст занять, щоб діти вчилися розпізнати власні емоції, проговорювати їх та відстежувати пов’язані з ними думки.

Тренуючи свою уважність та фокусуючи увагу на теперішньому моменті тут і тепер, діти стають більш емоційно свідомими. Усвідомлення своїх емоційних станів дозволяє розвивати здатність до контролю, керуванню та використанню своїх емоцій та почуттів.

3 Творчі здібності

Учні можуть самореалізуватися та адаптуватися до життя суспільстві, розпоряджатися потенціалом особистісних ресурсів завдяки дієвим, продуктивним знанням і творчим можливостям. Саме тому в центрі уваги «Карітас» є турбота про розвиток і формування творчої, всебічно розвиненої особистості.

4 Самостійність

В просторі «Карітас» дитина відпрацьовує вміння без систематичного зовнішнього контролю, без допомоги і стимуляції з боку дорослого самостійно та раціонально організовувати свою діяльність з метою досягнення поставлених цілей.

5 В тренді

Соціальні працівники проєкту добре знають вподобання, інтереси, пріоритети дітей, тому намагаються зробити кожне заняття цікавим і незабутнім.

Процес підготовки матеріалу важливий і кропіткий, адже мотивувати, зацікавити «сучасних дітей» справжній виклик.

Тому педагоги «Карітас» завжди «на одній хвилі» з дітьми.

5 Соціалізація

Ми розуміємо соціалізацію – як процес засвоєння соціальних норм і цінностей, знань, навичок, що дозволяють успішно функціонувати в суспільстві.

В просторі Карітас» ми системно «прокачуємо» важливі компенеції для успішної соціалізації дитини.

Вміння домагатися своїх цілей. Швидкість мислення. Активність. Спостережливість. Інтуїція. Чутливість. Лідерські якості. Здатність робити вибір і нести за нього відповідальність.

6 Зміна кола спілкування і розширення кругозору

Діти беруть участь у роботі кімнати «Карітас» відповідно до своїх інтересів, а значить, там набагато простіше знайти друзів зі спорідненими душами. Як правило, така дружба зберігається на довгі роки. Крім того, якщо дитина відвідує цікаві заняття, у нього набагато менше шансів потрапити в погану компанію і робити від нудьги різні дурниці.

7 Різноманітність та толерантність

В проєкті «Стійкість та Розвиток» діти за допомогою різних прийомів та форм роботи (форум театр, групова робота, креативні методики, симуляції, імітаційні ігри, театралізації) краще вчаться розуміти себе, свої сильні та слабкі сторони. І, як результат, краще починають розуміти інших.

8 Поєднання приємного з корисним

У школі навіть найцікавіші предмети все одно залишаються для дітей прикрою необхідністю. Учень знає, що у нього просто немає іншого вибору — треба так треба. А заняття «Карітас» – це гра і зміна діяльності. Дитина може вибрати те, що йому дійсно цікаво, розкрити свій потенціал і відкрити нові таланти.

9 Стресостійкість

Спеціалісти проєкту «Стійкість та Розвиток» створюють в дитячому колективі, атмосферу прийняття, доброзичливості, відкритості, взаєморозуміння і підтримки.

Заняття з «Безпечного простору», котрі системно проводяться в кімнаті «Карітас» формують у дітей навички самостійного психоемоційного відновлення.