Простір підтримки (Багатофункціональний соціальний центр)

З 15.06.2017 по 31.12.2021 рр. за фінансової підтримки DCV та BMZ Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас Краматорськ» реалізує проєкт «Створення соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні».

Серед головних завдань проекту можна визначити:

• Підвищення рівня фізичного здоров’я й соціального добробуту уразливих ВПО, мешканців приймаючих громад та інших постраждалих від конфлікту осіб.
  • Підвищення стійкості осіб і громад, постраждалих внаслідок конфлікту, через надання підтримки в самоорганізації та задіяності.
  • Покращення діапазону соціальних послуг для ВПО та осіб, постраждалих від конфлікту, через розвиток координаційних мереж за участі місцевих зацікавлених сторін.

В Кризовому центрі здійснюється кризове й соціальне консультування, виявлення потреб і перенаправлення до конкретних пропозицій допомоги. Бенефіціари можуть отримати як короткострокові види допомоги: кризове консультування в гострих кризових ситуаціях чи короткострокову психологічну стабілізацію, так й соціальний або психологічний супровід в умовах комплексних криз, що передбачає аналіз проблеми і розробку плану дій, довгостроковий супровід фахівцем.

Центр розвитку та активізації громади сприяє посиленню участі й самостійності з боку місцевих учасників (індивідів і груп) внаслідок діяльності в соціальному просторі для активізації громади.

Ресурсний центр спрямований на роботу з адвокації або представництва інтересів. Даний сектор має на увазі розбудови потенціалу для місцевих зацікавлених сторін, які докладають зусиль для забезпечення громадського добробуту на місцях, а також діяльність з адвокації та пропагування для поліпшення положення цільової групи (включаючи діяльність для побудови мережі відповідних зацікавлених осіб, юридичні консультації).

Центр для дітей та молоді. Надання соціально-педагогічних та психологічних послуг для дітей та підлітків. Розвиток інноваційних підходів та запуск ініціатив орієнтованих на потреби вразливих дітей та молоді.

Categories: Діючі проекти