Image

Учні краматорських шкіл підготували святкові листівки для дітей з буферної зони

Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас Краматорськ» спільно з Центром позашкільної роботи м. Краматорськ провів спільну акцію «Рівний рівному».

В рамках акції діти Краматорська, а саме Рада старшокласників міста, своїми руками зробили вітальні листівки до дня Святого Миколая для дітей буферної зони.

Цей захід було розділено на кілька етапів. На початковому етапі актив старшокласників був запрошений в ЦВР, де пройшов майстер-клас по виготовленню таких листівок, також була презентована робота благодійного фонду. Психологи фонду – Владикіна Анна і Селіванова Олена ознайомили дітей з історією фонду, основними напрямками роботи, видами психологічної допомоги, в рамках діючих проектів і, зокрема, про роботу з дітьми в буферній зоні.

По закінченню майстер-класу діти повернулися в свої школи і вже самостійно навчали учнів створенню листівок. Протягом тижня велася копітка і захоплююча робота.

01.12.16 актив старшокласників на чолі з методистом ЦПР, куратором міської ради старшокласників — Бєлік Оленою і психологом кімнати психологічної підтримки при ЦПР — Бичек Тетяною, відвідали БО «БФ« Карітас Краматорськ », щоб передати готові листівки.

Співробітники фонду були вдячні дітям за їх ініціативність, душевний порив. Координатор Катерина Овчаренко зазначила також важливість підтримки дітей в буферній зоні «… ці листівки є символом того, що про них пам’ятають і готові підтримувати». Величезний коробок листівок передали співробітнику, безпосередньо відповідає за роботу з дітьми в буферній зоні, – Валентині Вержбицький. У свою чергу вона пообіцяла не тільки передати ці привітання, а й привести до Краматорська фотозвіт цієї події, щоб діти хоча б в такій формі могли відчути атмосферу і ефект від їх задумки.

Наприкінці зустрічі до дітей звернувся директор фонду о. Василь, він подякував дітям за їх небайдужість, співчуття, турботу про ближнього. Розвиток цих якостей, прояв таких прагнень свідчить про вірний напрямок в розвитку й вихованні наших дітей.

Categories: Новини

Залишити відповідь